גרירת משאית

שירותי חירום 24/7 במהירות ויעילות

כמו כל רכב, גם משאיות חשופות לתקלות ולבלאי. רק שבניגוד לרכב פרטי, הרבה יותר מורכב לעצור עם משאית בצד הדרך ולגרור אותה בבטחה. אז שאלנו את המומחים של BLUE, ואספנו עבורכם את כל מה שצריך לדעת על גרירת משאית. איך לשמור על הבטיחות, איך מתבצע החילוץ, וכמה זה יעלה לכם?

 

תפקידה של המשאית הוא לנסוע ברחבי הארץ, ולשנע ציוד, סחורה, מוצרים וכלים. המשאית עוברת מרחקים ארוכים, נוסעת מצפון לדרום הלוך וחזור, כאשר על גביה ציוד במשקלים גבוהים. בעוד רכב פרטי יכול לשמש לגיחות קצרות, משאית היא כלי רכב שנמצא תמיד בתנועה, ובאופן טבעי חשופה יותר לתקלות ובלאי ברכב. בטרם הנסיעה במשאית, מומלץ לבצע את כל בדיקות הבטיחות, לבדוק שהכול תקין על מנת לצאת לדרך בראש שקט, ולהימנע מהפתעות בדרכים.

 

מה עושים כאשר צריך לעצור בצד?

אתם נוסעים במשאית, כאשר לפתע שומעים רעש חריג, או שנדלקת נורה שמחייבת אתכם לעצור בצד הדרך. במקרה כזה חשוב לשים את הבטיחות בראש סדר העדיפויות – לא משנה כמה אתם ממהרים, עצרו במקום בטוח בצד הדרך. כשעצרתם בצד הדרך וגיליתם שהמשאית שווקה חיים, זה הזמן לחפש גרר למשאיות, ולהזמין אותו בהקדם האפשרי.

זקוקים לשירותי דרך וגרירה? צרו איתנו קשר ונחזור אליכם בהקדם!

משאית בצד הדרך היא מפגע

חשוב להבין שכל רגע בו המשאית עומדת בצד הדרך, מסכן את הסביבה. משאית עומדת בצד הדרך עלולה להתדרדר, ולגרום לתאונה מהסיבה הפשוטה שאי אפשר לעצור אותה. לכן חשוב לשים אבנים או סנדלים על מנת לשמור על הבטיחות, וכמובן לעצור במקום בו השוליים רחבים דיים. השתמשו באמצעי האזהרה כמו משולש אזהרה ואפוד זוהר, ודווחו בווייז על מפגע.

 

איך גוררים משאית?

חילוץ משאיות הוא משימה יחסית מורכבת, שדורשת צוות מיומן ומנוסה. כשמדובר במשאית, רכב גרירה סטנדרטי לא מספיק, בגלל משקלה הכבד של המשאית. קיימים רכבי גרירה ייעודיים למשאיות, שכושר ההובלה שלהם יכול להגיע עד 13 טון. גרר למשאיות משמש להובלה ונשיאה של ציוד כבד, ומאפשרות הובלה בטוחה של המשאית למוסך הקרוב.

 

מחיר גרירת משאית

מחיר גרירת משאית הוא דבר שניתן לחשב באמצעות 4 פרמטרים:

 

– איפה המשאית נתקעה – אם המשאית נתקעה בחוף ים, כביש מהיר, דרך עפר.

 

– לאן נרצה לגרור את המשאית ומה המרחק בין שתי הנקודות – ניתן לתמחר חילוץ משאיות לפי מספר הקילומטרים שיש לגרור אותה.

 

– סוג המשאית ומשקלה.

 

– הזמן בו המשאית נתקעה – במידה והמשאית נתקעה בחג או בסוף השבוע הדבר עלול לייקר את עלויות הגרירה.

 

למשל, במידה ומדובר במשאית ששוקלת מעל 3.5 טון, ומרחק הגרירה הוא עד 10 ק"מ, העלות תהיה בין 500 ל-700 שקלים. במידה וגוררים את המשאית למרחק מעל 30 ק"מ, העלות יכולה גם להגיע ל-1000 ₪.


בדיוק בשביל רגעים כאלה קיים ביטוח שירותי גרירה ודרך, שמגן עלינו מפני העלויות הכבדות של הגרירה ללא ביטוח.

גרירת משאית
דילוג לתוכן